![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg4cnuGXoLB7FMiZqMDAoO4Cn8c9FOnP1sZeg3ARcUUyS9_01aWlXvCmdyVJJOuvfYxH5Z8avIvYCu3kabNZjE6Ohr3-ysQs6eCZyKDBhybQaZDpVoL0VHrermjuAEc_Wz0LQd5vAmPTXQ/s320/wongsolo2.jpg)
Lokasi :
Jalan Medan Pb 2a Bandar Baru Bangi. (Belakang Old Town, sebelah blok Hospital Azzahra/Hospital Annur)
Barangan Yang Dijual :
Makanan dan minuman
Faktor Kejayaan Perniagaan :
Faktor Kejayaan Perniagaan :
- Persekitaraan kedai bersih dan selesa
- Lokasi strategik – Tempat Letak Kereta Mencukupi
- Pekerja : Sikap pekerja yang peramah dan mempunyai pakaian yang seragam dan kemas.
- Harga berpatutan.
- Rasa makanan dan minuman yang konsisten.
- Waktu beroperasi yang fleksibal.
- Mempunyai kelainan : Masakan ala jawa, jus istimewa, sangat pekat dan tiada perasa tambahan.
Faktor Teknikal Yang Digunakan Pemilik sebagai Plan Perniagaan
- Konsep masakan, pakaian pekerja dan suasana kedai yang seragam (ala jawa, Indonesia)
- Margin jualan yg betul (Harga yang ditawarkan sangat berpatutan dengan rasa makanan)
- Pengurusan kewangan yang stabil
- Sentiasa mengamalkan sikap mesra dengan pelanggan
- Memastikan barangan mentah yang diperolehi daripada pembekal sentiasa segar.